Glasmosaik och dess egenskaper

Vår mosaik tillverkas av högkvalitativt återvunnet glas från andra industrier. Fabrien använder också ett helt rent och miljövänligt produktionssystem, utan vatten, naturliga mineralpigment och elektriska ugnar som inte släpper ut skadliga gaser.

Resultatet är en produkt som är 100% återvinningsbar och miljövänlig, med ett stort mervärde!

Hygieniska och allergivänliga ytor

En annan prioritet, särskilt efter Covid 19-hälsokrisen, är att garantera optimal hygien och högsta vattenkvalitet i hälsoområdena. För detta används vår mosaik som är ett hygieniskt, hållbart material som är lätta att rengöra och motståndskraftiga mot desinfektionsmedel.

Våra mosaikplattor är icke-porösa, resistenta och tåliga mot svamp, mögel och bakterier. Ett hygieniskt och allergihämmande material, motståndskraftigt mot kemiska medel och helt oföränderligt över tid med en genomsnittlig livslängd på 30 till 40 år!

Likhet kakel & klinker

Glasmosaik har liknande egenskaper som kakel och klinker, men är ett mer arbetat och konstnärligt material.

Det erbjuder en mer levande yta samt mer färg och lyster, är av hög kvalitet och smidig att montera såväl inomhus som utomhus.

Vad är glasmosaik?

Glasmosaik består av kvarts, fältspat, soda, aska, färgpigment samt komponenter för glans och spegeleffekt.

Allt smälts samman i hög temperatur till en flytande glasmassa. Massan hälls sedan ut i formar som stelnar till färdiga mosaikbitar. Dessa små plattor i glas skiftar i underbara färger och nyanser.

HT-K fixering

HT-K är ett fixeringssystem där ett termopolymeradditivt material sammanfogar mosaikbitar till ett ark. Fixeringen blir extremt motståndskraftigt och anpassar sig perfekt till ytor.

HT-K garanterar oöverträffade resultat på lång sikt och ger stora besparingar när det gäller tid och pengar både vid installation och reparation.


Glasmosaiken levereras monterat på ark vilket ger ett ytterst levande, följsamt material att även fästa på böjda ytor och runda konstruktioner.

Varje ark glasmosaik är unikt! Inget mosaikark är det andra likt, du får ett fulländat och ultimat levande material där varje bit är unik! Varje bit av glas kontrolleras, de som är trasiga, defekta eller felplacerade sorteras bort eller justeras för hand. Därefter sammanfogas glasmosaikbitar maskinellt med thermopolymer fixering (HT-K) till ett mosaikark.

Målet är högsta variation på färdigt mosaikark för att ge maximalt liv till dina ytor.


Kvalitet specifikation

Halksäkerhets test

Pack data